Medimagis Păcurari
0728 946 446
Medimagis Palas
0724 293 311
Medimagis Dacia
0724 410 410
Clinica Medimagis
0728 946 446
Începând cu radiologie dentară, CBCT și terminand cu ecografii, mamografii 2D sau 3D și până la analize complexe RMN. Clinicile Medimagis oferă o gamă foarte variată de analize medicale imagistice și radiologice.
Imagistica medicală a devenit unul dintre cele mai importante instrumente ale medicinei moderne. RMN, prescurtare pentru imagistica prin rezonanță magnetică (iRM), este o tehnică medicală care vă permite să vedeți în interiorul corpului fără a fi nevoie să tăiați sau să aveți o intervenție chirurgicală. Acest tip de imagistică este utilizat pentru a diagnostica o varietate de afecțiuni
Ce este mai exact RMN/iRM?
Scanerele RMN permit medicilor să examineze diferite tipuri de țesut, organe, vase de sânge și alte structuri în detaliu. Procedura nu implică raze X, cum ar fi scanări CT sau PET.
Ce înseamnă să studiezi „RMN nativ”?
Un studiu RMN nativ este un studiu în care oamenii sunt examinați pentru a determina structura și funcția anumitor organe fără a utiliza medicamente și stimulente. În studiile RMN native, nu este introdus niciun agent de contrast
Tomosinteza este o noua tehnologie mamografica digitala care este net superioara celorlalte metode de screening ale cancerului mamar.Tomosinteza foloseste o tehnologie imagistica tridimensionala (3D) in timp ce mamografia standard realizeaza doar o imagine bidimensionala (2D).Optiunea de a executa sectiuni imagistice in tumora fac din tomosinteza o metoda mult mai valoroasa si avantajoasa fata de mamografia standard digitala atunci cand se evalueaza formatiunea canceroasa mamara. Aceasta metoda permite o ilustrare clara a ariilor problematice prin recombinarea tridimensionala a imaginilor de sectiune din tumora.
Avantajele mamografiei digitale
Sensibilitatea detectorilor digitali este net superioara filmului mamografic clasic, ceea ce rezulta in doze reduse de iradiere pentru paciente.
Imaginile obtinute sunt stocate si prelucrate digital, fara pierderi de calitate din momentul examinarii, eliminand necesitatea efectuarii de incidente suplimentare ( compresie focala, cliseu marit)
De asemenea, compresia folosita de mamografele digitale limiteaza semnificativ disconfortul pacientelor, prin reglaj automat al nivelului de compresie.
De ce mamografia cu tomosinteză ?
Precizia acestui tip de mamografie reduce riscul ca pacienta să faca biopsii sau interventii chirurgicale inutile si probabilitatea reluarii investigatiilor.
Tomografia computerizată cu fascicul conic (CBCT) este cea mai avansată tehnologie imagistică, permițând vizualizarea tridimensională a zonei scanate.
Scanerele CBCT folosesc un fascicul de raze X în formă de con care preia sute de imagini ale regiunii de interes într-o singură rotație în jurul pacientului, care sunt apoi reconstruite cu ajutorul unui software de imagistică pentru a obține un model virtual 3D al pacientului.
Durata întregii proceduri este foarte scurtă, iar expunerea la radiații a tomografiei computerizate cu CBCT este foarte mică în comparație cu tomografia convențională.
Cat durează procedura ?
Durata întregii proceduri este foarte scurtă, iar expunerea la radiații a tomografiei computerizate cu CBCT este foarte mică în comparație cu tomografia convențională.
Ce obtinem prin scanarea CBCT ?
Pentru vizualizarea tomografiei, pe lângă analizele efectuate de specialiștii noștri, medicului i se oferă un software gratuit (Planmeca Romexis) cu ajutorul căruia imaginea poate fi manipulată pentru a afișa diferite unghiuri, pot măsura adâncimea, grosimea, densitatea, acestea poate alege doar anumite organizații etc.
Ecografia se efectuează numai la sfatul unui specialist și are rolul de a determina cauza diferitelor afecțiuni medicale sau boli ale diferitelor organe. Sunt metode non-invazive, nu emit radiații și pot fi efectuate rapid și în siguranță. Deoarece nu există riscul de radiații, acestea pot fi efectuate la intervale foarte scurte, chiar și în aceeași zi dacă se dorește.
Tipuri de ecografii
OPT sau Ortopantomografia joacă un rol vital în diagnosticul inițial al stării dumneavoastră dentare. Este posibil să fi auzit de acest sondaj, mai ales dacă o problemă dentară recentă te-a îmbolnăvit.
Cu ajutorul OPT, care face parte dintr-o pilă ortodontică completă, un specialist poate obține o imagine panoramică a dentiției, inclusiv a zonelor greu accesibile.
Cum se realizeaza ortopantomografia ?
OPT (Ortopantomografie) sau radiografia digitală panoramică oferă imagini ale întregii dentiții și ale ambelor maxilare pe un singur film. Punctul său forte este că poate oferi medicilor curenți imagini ale zonelor greu accesibile, cum ar fi:
inclusiv dinții
Maseaua de minte
articulația temporomandibulară.
Acest lucru este esențial pentru a crea o imagine de ansamblu a cazului, precum și pentru a determina zona în care este problema și ce tip de tomografie este necesară.
Radiografia este înregistrarea, pe film fotografic special, a imaginii structurale a unui obiect, obținută cu ajutorul radiațiilor X sau gamma. Radiografia permite examinarea obiectelor netransparente pentru lumină, pe baza proprietății acestor radiații de a fi mult mai penetrante.
Cum se realizeaza radiografia ?
La realizarea radiografiei, sursa de radiații este dispusă de o parte a obiectului, iar filmul de cealaltă parte. Străbătând obiectul, radiațiile sunt atenuate inegal în diferitele puncte ale acestuia (în funcție de densitatea și de grosimea materialului), astfel încât, pe film, componentele obiectelor neomogene se diferențiază prin contrast.